Om
Folio

Om oss

Folio är en bildbyrå som snabbt etablerat sig som en stark aktör på den svenska bildmarknaden. Folio Bildbyrå har funnits i sin nuvarande ägandeform och profil sedan 2003 och har under åren med varsam hand byggt upp ett kvalitativ skandinaviskt bildarkiv.

Våra kollektioner

95 fotografer är anslutna till kollektionen Folio. Många av dem tillhör bland de mest etablerade inom svensk fotografi eller alternativt är unga och lovande inom sin genrer där lifestyle, dokumentärfotografi, natur, stilleben och mode är representerat. En fotografisk bredd som tydligt avspeglar sig i kollektionen.

16 fotografer är anslutna till kollektionen Briljans. Fotografisk kvalité och erfarenhet är grunden hos Briljans fotografer. Briljans kollektion bjuder på högkvalitativa bilder med ett klassikt bildspråk där den främsta inriktningen är skandinavisk skärgård, fjäll och landsbygd.

25 fotografer är anslutna till kollektionen Gorilla. Kreativ och kvalitativ finsk fotografi är det kollektionen Gorilla erbjuder. Bilder som är medvetet producerade för att fungera på en kommersiell marknad men samtidigt har lyckats behålla en stark konstnärlig integritet. Gorillas bilder har nått långt utanför Finlands gränser. Många av Finlands mest erkända fotografer ingår i kollektionen Gorilla.

I Folio Bildbyrås arkiv finns för tillfället 139 933 bilder och där antalet utökas med hundratals bilder varje vecka.

Internationellt

Internationellt säljs Folios bilder i 26 länder med hjälp av flertalet samarbetspartners och deras försäljningskontor runt om i världen.Registrera dig som ny kund

Stäng
overlay
loading

Skapa mapp

Stäng